Vervoerder Arriva stapt in zakelijke (deel)mobiliteit

woensdag 13 oktober, 2021

Arriva heeft afgelopen zomer een nieuw reisplatform gelanceerd: glimble. Het brengt alle soorten van mobiliteit bijeen. Nu is er ook glimble voor werkgevers, handig als straks de vaste reiskostenvergoeding wegvalt (per 1 januari 2022).

Met glimble plant, boekt en betaalt een reiziger zijn reis van deur tot deur. In de reisopties zijn alle vormen van openbaar vervoer en deelvervoer zoals de deelauto, -scooter en -fiets opgenomen en wordt de CO2 uitstoot per reisbeweging bijgehouden. Aanbieders die zijn opgenomen zijn bijvoorbeeld de deelscooters van Felyx en GoSharing tot allerlei deelfietsen, zoals Donkey Republic, OV-fiets en Arriva deelfiets. Recent is ook deelauto-aanbieder Amber aangehaakt. Ook andere functionaliteiten zoals parkeren, opladen van elektrische auto’s en grensoverschrijdend reizen worden de komende tijd aan de app toegevoegd, schrijft Arriva.

In het zakelijke platform worden nu de kosten meteen doorbelast aan de werkgever. Er is ook een portaal voor werkgevers. Medewerkers van aangesloten werkgevers krijgen zo een flexibel reisaanbod tot hun beschikking. Het maakt niet uit of er vanuit huis gewerkt wordt of dat er veel naar kantoor gereisd wordt. Het platform biedt daarom een passende oplossing voor de aankomende wijziging in de reiskostenregeling (wegvallen van de vaste reiskostenvergoeding), zegt Arriva.

Daarbij wordt sturen op bijvoorbeeld duurzame of vitale mobiliteit gemakkelijker door te selecteren welke (deel)vervoersopties de medewerkers mogen gebruiken. In het portaal ziet een werkgever ook hoe groot de CO2-uitstoot van de reizende medewerkers is.

Overigens kan de app ook gebruikt worden in gebieden waar Arriva niet de vervoerder is.

Categorie: Mobility as a Service (MaaS)
Labels: Arriva, Glimble