Ecomobiel beurzen trekken bijna 21.000 bezoekers

woensdag 20 oktober, 2021

De Brabanthallen in ’s Hertogenbosch vormden afgelopen week weer het zakelijke middelpunt van de energietransitie in Nederland: met als thema samenwerken in transitie was de Nationale Energie Week de place to be voor iedereen die zich professioneel bezighoudt met hoe Nederland de komende jaren verduurzaamt.

Met Vakbeurs Energie, gericht op de gebouwde omgeving, en de vakbeurzen PREFAB (over industrieel en modulair bouwen), Industrial Heat & Power (over energie-efficiency en Co2-besparing in de industrie) en Zero Emission | Ecomobiel (over slimme en duurzame mobiliteit) brachten, net als tijdens de editie in 2019, net geen 21.000 professionals bij elkaar.

Diederik Samsom opende het evenement met een toelichting op het Europese Fit for 55 pakket, waarvan hij een van de auteurs is. Maxime Verhagen (Bouwend Nederland), Doekle Terpstra (Techniek Nederland), Marjolein Demmers (Natuur & Milieu), Steven van Eijck (Rai Vereniging ), Theo Henrar (FME) en Yvon Slingenberg (Europese Commissie) voerden de aansluitende paneldiscussie.

En waar de Nationale Energie Week draait om zakendoen, is kennisdeling er niet minder relevant. Zo’n 130 workshops, seminars en congressen vonden er plaats op 15 sublocaties – waaronder het prefab-congres OFFSITE International, de Corporatiedag Energietransitie, de Dutch Hydrogen Days, het Nederlands Warmtepomp Congres, de Energy Storage Day en de Gemeentedag Energietransitie.

e-trucks en LEV

Toenemende belangstelling voor verduurzaming van stadsdistributie en bouwlogistiek vertaalde zich op de beursvloer van Zero Emission | Ecomobiel in de groeiende aanwezigheid in het aanbod van bijvoorbeeld e-trucks en light electric vehicles. In het seminarprogramma was veel aandacht voor deze belangrijke ontwikkeling, maar ook voor waterstof als krachtbron, duurzaam bevoorraden, laadinfrastructuur en micromobiliteit. De beurs scoort, net als in 2019, een prima 7,2 onder zowel bezoekers als exposanten.

De Nationale Energie Week vindt in 2022 plaats van maandag 11 tot en met donderdag 13 oktober

Categorie: Evenementen
Labels: Zero Emission | Ecomobiel