Fusiegesprekken tussen LeasePlan en ALD

woensdag 27 oktober, 2021

De geruchten gingen al langer maar vandaag bevestigt LeasePlan dat het gesprekken voert met ALD Automotive om te komen tot een fusie. Gezamenlijk willen de bedrijven wereldmarktleider worden in mobiliteit.

De gesprekken zijn in volle gang maar LeasePlan benadrukt via een persbericht vandaag dat er geen zekerheid is dat die gesprekken ook daadwerkelijk leiden tot een fusie.

Het pand van ALD in Hoofddorp

LeasePlan (anno 1963) is actief in 29 landen en had eind juni wereldwijd zo’n 1,9 miljoen auto’s in beheer. In Nederland telt het zo’n 188.600 contracten, volgens de Leasetop-100 van Aumacon, afgelopen maandag gepresenteerd. In 2018 wilde de leasemaatschappij naar de beurs maar blies de plannen af vanwege het slechte beursklimaat. Het bedrijf was in het verleden een aantal jaar in handen van onder meer ABN AMRO en Volkswagen, waarna het in 2016 werd overgenomen door een consortium met onder andere pensioenuitvoerder PGGM.

ALD Automotive heeft zo’n 1,7 miljoen auto’s (waarvan zo’n 73.900 in Nederland) in beheer en is actief in 43 landen. Het is de captive leasepartner van inmiddels veel automerken, waaronder onlangs nog van smart en Tesla (preferred operational leasepartner van Tesla in Europa).

Persbureau Bloomberg meldde eerder, naar aanleiding van de fusiegeruchten, dat LeasePlan nu zo’n 10 miljard euro waard zou zijn, in 2018 werd het gewaardeerd op 7,5 miljard toen het naar de beurs wilde. De aandelen van ALD zijn het afgelopen jaar met ongeveer 70% gestegen, waardoor het bedrijf nu een marktwaarde heeft van 5,1 miljard euro.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: ALD Automotive, LeasePlan