Rotterdamse werkgevers in Klimaatalliantie Duurzame Mobiliteit

donderdag 28 oktober, 2021

Meer dan 20 Rotterdamse werkgevers hebben zich verenigd in de Klimaatalliantie Duurzame Mobiliteit. Ze willen de CO₂-uitstoot van hun woon-werk- en zakelijk verkeer minimaal halveren voor 2030, geholpen door De Verkeersonderneming.

Het woon-werk- en zakelijk verkeer bestaat uit ongeveer de helft van al het personenverkeer. Door deel te nemen aan de werkgeversaanpak, dragen bedrijven voor een belangrijk deel bij aan de klimaatopgave. Ze willen thuiswerken aantrekkelijk maken, werknemers meer gebruik laten maken van het openbaar vervoer, fiets- en deelvervoer en elektrisch rijden stimuleren en alternatieven bieden voor zakelijke vluchten. Samen willen de bedrijven zoveel mogelijk andere bedrijven in Rotterdam hierbij betrekken en mee laten doen.

De plannen zijn onderdeel van het Rotterdams Klimaatakkoord, dat erop gericht is samen met de stad de klimaatopgave in Rotterdam aan te pakken en de CO₂-uitstoot van verkeer in Rotterdam te halveren in 2030. De gemeente ondersteunt de plannen. De Verkeersonderneming helpt bedrijven tot slimme en voor hen goed werkende plannen te komen. Deelnemende grote werkgevers zijn: Arcadis, Berkman, Blue Amigo, Deloitte, Eneco, Erasmus MC, Gemeente Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam, ING, Jeugdbescherming, Kramer Groep, PWC, Quion, RMC, Severs Breeman Rotterdam-Zuid, Shell, Tos Waalhaven, UNiper, Van Dorp, Van Oord, Viro Clinics en Woonbron.

Aantrekkelijk werkgeverschap

Het Erasmus MC is de grootste werkgever in Rotterdam en een van de koplopers. ‘Wij waren al actief met duurzame mobiliteit’, legt een woordvoerder uit. “We sluiten ons graag aan bij deze alliantie en roepen ook collega werkgevers op zich aan te sluiten. Meedoen is heel belangrijk voor het klimaat, maar ook voor je eigen bedrijf: je marktpositie en aantrekkelijk werkgeverschap vereist steeds meer duurzaam handelen en het draagt bij aan gezonde medewerkers en beheerste mobiliteitskosten. Tenslotte dragen we zo ook bij aan betere bereikbaarheid.”

Categorie: Milieu / CO2-besparing
Labels: De Verkeersonderneming