Louwman neemt autoverhuurder Autohopper over

donderdag 28 oktober, 2021

Louwman Group heeft een 100% belang genomen in autoverhuurketen en franchiseformule Autohopper. Met ruim 120 vestigingen door heel Nederland is Autohopper de grootste verhuurketen van ons land.

John Heller (midden) van Louwman met de oprichters van Autohopper: Mark Dekker (r) en Steven Donselaar

Louwman breidt haar flexibele mobiliteitsaanbod met deze samenwerking aanzienlijk uit. De overname past ook in de groeiambities van beide bedrijven, melden de bedrijven. Voor Autohopper biedt de overname de kans om verantwoord door te groeien. Voor Louwman is de samenwerking met de franchisenemers en de beide oprichters een verdere invulling van haar ambitie toonaangevend te zijn als aanbieder van mobiliteit. Samen kunnen Autohopper en Louwman nog beter inspelen op de toenemende behoefte aan flexibele mobiliteit, zo meldt het persbericht.

Autohopper kent een gezonde groei; zowel het netwerk, wagenpark als het marktaandeel groeit sterk. De dienstverlening van Autohopper is complementair aan die van Louwman en richt zich vooral op korte termijn verhuur (particulier en zakelijk). Onlangs had TrendsinAutoleasing nog een interview met Esther Slootman van Autohopper hoe de autoverhuurder nu ook de zakelijke makt wil bestormen.

Business as usual

Volgens John Heller, CEO van de Louwman Group, is Autohopper in de markt een best practice. “Samen kunnen we duurzame mobiliteitsoplossingen ontwikkelen die voorzien in de veranderende behoefte van onze klanten. Naast short en long term leasing, het financieren en delen van auto’s, motoren, fietsen en andere mobiliteit is het huren van auto’s voor de klanten van Louwman belangrijk.”

Mark Dekker en Steven Donselaar (oprichters van Autohopper in 2011): “De continuïteit van ons bedrijfsconcept staat voorop. Voor onze franchisenemers en onze klanten is het business as usual, maar nu met de extra kansen die de samenwerking met Louwman Group biedt. We blijven persoonlijk voor langere tijd verbonden en kijken ernaar uit onze verhuur- en mobiliteitsactiviteiten samen strategisch uit te breiden.”

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Autohopper, Louwman Group