Vakgarage start eigen E-Mobility label (powered by Moobi)

woensdag 3 november, 2021

Vakgarage start met een nieuwe service voor kopers en rijders van een elektrische auto: Vakgarage E-Mobility. Het dienstenpakket van E-Mobility omvat naast traingingen en equipment voor het onderhouden en repareren van EV’s ook laadvoorzieningen en het faciliteren van laadpassen. Hiervoor is een partnerovereenkomst gesloten met Moobi.

Moobi (onderdeel van LKQ Fource) heeft een concept ontwikkeld dat is gericht op universele autobedrijven die kopers en rijders van elektrische en hybrideauto’s van dienst willen zijn. Het gaat om het verzorgen van trainingen op zowel technisch als commercieel vlak, maar ook om de levering van equipment oplaadfaciliteiten.

“De formule van Moobi is precies wat wij zoeken”, zegt Vishal Durgaram, voorzitter van Stichting Vakgarage. “Het totale concept van trainingen, levering van equipment en data en het bieden van laadvoorzieningen en oplossingen voor onze EV-klanten past perfect in onze toekomst visie. Het is een zeer compleet pakket, terwijl de medewerkers de opleidingen krijgen via Automotive Academy waarmee wij al jaren werken” De Vakgarage E-Mobility powered by Moobi bedrijven zijn te herkennen aan een logo en signalisatie die specifiek voor deze service zijn ontwikkeld. Vakgarage van Nieuwenhoven in Nederweert-Eind (Weert) heeft de primeur.

Powered bij Moobi

Voor Moobi is de overeenkomst met Vakgarage een belangrijke stap in de groei. Het past in de ambitie om het toonaangevende concept  te worden voor universele autobedrijven die professioneel de EV-markt in willen. “De deal met Vakgarage geeft aan dat ons totale concept voorziet in een belangrijke behoefte bij onafhankelijke autobedrijven”, aldus Johan van der Hoeven, Commercieel Directeur LKQ Fource. “Het Moobi concept leunt op drie pijlers: onderhoud, laadoplossingen en abonnementen. Naar de garagist toe biedt het bovendien opleidingen, tools en marketing. Moobi kan laadvoorzieningen verzorgen voor particulieren thuis en voor bedrijven, plus laadpassen die in een wijd vertakt Europees netwerk zijn te gebruiken.” De overeenkomst met Vakgarage is voor Moobi een belangwekkende stap in de uitrol van hun concept in Nederland.

Categorie: Reparatie Onderhoud Banden (ROB)
Labels: Moobi, Vakgarage