VZR start verkiezing EV van het jaar 2022

maandag 1 november, 2021

De verkiezing EV van het jaar gaat haar vierde editie in en er is dit keer opvallend veel te beoordelen voor de jury. Daarnaast is de jury versterkt met Niek Schenk van het AD.

Dit jaar zijn er meer elektrische auto’s dan ooit op de markt actief. De jury beoordeelt in totaal 32 verschillende merken en 55 modellen. De groei zit in alle segmenten; kleinere auto’s, middenklassers en het hogere segment. Voor het eerst krijgt zelfs de elektrische bestelauto een eigen plek in de verkiezing.

De jury is aangevuld met Niek Schenk, autoredacteur bij het Algemeen Dagblad. Hij zal met Martin Huisman (VZR), Damiaan Hage (AutoWeek), Bart Fick (Eneco eMobility) en Maartje van Tongeren (LeasePlan) alle EV’s beoordelen.

Juryvoorzitter Martin Huisman: “Deze verkiezing is gebaseerd op harde data, als jury beoordelen we de criteria en het gewicht van de criteria. Ik verwacht een gezonde en interessante discussie. Er verandert veel en snel bij de elektrische auto’s. Ook wij zijn benieuwd wie er met de titel EV van het jaar 2022 vandoor gaat.”

Afgelopen jaar werden de auto’s beoordeeld op:
actieradius                       laadsnelheid
beschikbaarheid              verkoopaantallen
trekgewicht                      consumentenprijs
gebruiksgemak                rijeigenschappen
leasetarief

Verder worden marktontwikkelingen bekeken en eventueel vertaald naar criteria, zoals bijvoorbeeld; chiptekorten, terugroepacties, overmatige consumentenklachten etc. Uitslagen zijn volledig terug te lezen in een speciale uitgave.

Alle gegevens worden tot en met 31 december verzameld, in januari wordt de nieuwe EV van het jaar bekend gemaakt.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: VZR