‘Rustiger op de wegen door verscherpt thuisadvies’

donderdag 11 november, 2021

Flitsmeister ziet deze week de wegen rustiger worden in de spits, meldt het bedrijf vandaag na analyse van de data. Het lijkt er op dat men het verscherpte thuiswerkadvies aan het opvolgen is.

Uit de data blijkt dat tijdens de hoogtepunten in de avondspits op 8, 9 en 10 november gemiddeld genomen 52% minder vertraging was in vergelijking met de week daarvoor. Ook waren er op deze dagen tijdens de avondspits gemiddeld 5% minder weggebruikers te zien. In de ochtendpits ziet Jorn de Vries van Flitsmeister een vergelijkbaar beeld. “De regel dat 5% minder verkeer zorgt voor exponentieel minder vertraging gaat hier weer duidelijk op. En dat terwijl de donkere november maand normaliter het drukste van het jaar is. Het lijkt er op dat men het verscherpte thuiswerkadvies aan het opvolgen is en daarmee dus weer minder verplaatsingen zijn.”

Dat terwijl een week eerder het nog gewoon ouderwets druk was. Terwijl die week op dinsdag het thuiswerkadvies werd gegeven, was het woensdag, donderdag en vrijdag nog weinig veranderd wat betreft drukte op de weg, in het ov en op kantoor. Dat bleek weer uit data van het Nederlands Verplaatsingspanel (NVP), het ov-chipkaartbedrijf Translink en Google.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: Flitsmeister