SIXT share neemt Aiways U5 op in deelvloot

dinsdag 16 november, 2021

Het mag een opmerkelijke verschijning heten in de wereld van deelauto’s: de (Chinese) Aiways U5 staat vanaf vandaag als elektrische (gezinds)deelauto in de straten van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Ze zijn te boeken bij SIXT Share.

Momenteel gaat het om 20 auto’s, maar SIXT verwacht voor het eind van het jaar minimaal 50 Aiways U5 als deelauto beschikbaar te stellen. Met deze gezinsauto zegt SIXT share in te spelen op de vraag naar grote deelauto’s voor gezinnen en voor mensen met grote bagage. De Aiways is een aanvulling op de bestaande vloot van volledig elektrische deelauto’s van SIXT share die vrij geparkeerd kunnen worden binnen het servicegebied in de drie steden en op luchthavens Schiphol en Rotterdam The Hague Airport.

Volgens Jan Nigten, directeur van de Nederlandse Aiways-importeur, is de Aiways U5 inmiddels omarmd door de zakelijke rijder. “Maar de U5 is eigenlijk interessant voor iedereen die groene mobiliteit zoekt. SIXT ziet dat en de deelautogebruikers zullen dat straks ook ervaren. Door de samenwerking met SIXT zullen meer mensen kennis maken met de U5 en met elektrisch rijden. Dat is belangrijk gezien het belang van emissievrij rijden.”

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Sixt share