Enexis onderzoekt daluren-korting laadpalen

donderdag 30 april, 2015

Netbeheerder Enexis en kenniscentrum ElaadNL willen automobilisten belonen die buiten de piekuren hun (semi) elektrische auto opladen. De korting moet gaan gelden bij meer dan 3000 openbare laadpalen.

laadpaal_elaadnlDe hoogte van de korting is nog niet bekend, zegt een woordvoerder van ElaadNL tegenover De Gelderlander. Er wordt momenteel onderzocht hoe sterk automobilisten reageren op prijsprikkels.

De toename van het aantal elektrische auto’s in Nederland zorgt voor extra belasting van het stroomnet. Ter illustratie: de piekvraag van een Tesla is tien keer zo hoog als die van een gemiddeld huishouden, aldus ElaadNL. Nu is elektriciteit bij laadpalen op alle momenten van de dag even duur. Het is gebruikelijk dat elektrische rijders hun auto opladen als ze thuiskomen van het werk. Dat is een periode waarin sowieso al veel stroom wordt gebruikt.

Door automobilisten te bewegen tijdens daluren de stekker in het stopcontact te steken, hopen netbeheerders kostbare investeringen in uitbreiding van de netten te voorkomen.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: ElaadNL