TIER en nextbike; grootste speler in micromobiliteit

dinsdag 16 november, 2021

De overname van de aanbieder van deelfietsen nextbike door het eveneens Duitse TIER Mobility AG levert de grootste Europese speler op het gebied van duurzame micromobiliteit op. Gezamenlijk bieden ze in 400 steden zo’n 250.000 voertuigen aan.

Door de gecombineerde kracht van de twee bedrijven ontstaat Europa’s grootste en meest diverse micromobiliteitsaanbieder. Het biedt de voertuigen aan in free-floating, station-based en hybride deelsystemen aan.

Volgens Lawrence Leuschner, CEO en medeoprichter van TIER Mobility, biedt de overname van nextbike – met zijn ongeëvenaarde ervaring en relaties in honderden steden – een unieke kans om deelfietsen naar een hoger niveau te tillen, meer mensen uit de auto te krijgen en de meest duurzame mobiliteitsoplossing aan te bieden. “Ik heb altijd een diep geloof gehad in de transformerende kracht van fietsen in steden – en het is geweldig om te zien dat de fietsmarkt snel groeit.”

Het bedrijf is nu in Europa en het Midden-Oosten aanwezig in 16 landen. Ook in Nederland is TIER sinds dit jaar begonnen met het aanbieden van duurzame mobiliteitsoplossingen.

Categorie: Micromobiliteit / LEV's
Labels: nextbike, TIER Mobility