Rotterdam wint Autodeel Award 2021

dinsdag 16 november, 2021

Rotterdam heeft de Autodeel Award 2021 gewonnen. Deze gemeente liet het afgelopen jaar het beste beleid en de meeste versnelling in autodelen zien. Het is voor de zesde keer dat Natuur & Milieu kende, in samenwerking met CROW en het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, de prijs uitdeelde.

De award is maandagmiddag 15 november overhandigd aan Judith Bokhove, wethouder mobiliteit.  In de categorie kleine gemeente won de gemeente Hollands Kroon. De award voor het beste lokale initiatief gaat naar een initiatief met elektrische deelauto’s bij voetbalvereniging Wolfaartsdijk.

“Met de Autodeel Award stimuleren we het gebruik van deelauto’s en belonen we gemeentes en initiatieven die hierin voorop lopen. We hopen dat anderen leren van de aanpak van deze winnaars en het autodelen verder groeit”, aldus Dorien Ackerman, directeur campagnes bij Natuur & Milieu.

Voor de award ‘grote gemeenten’ waren naast Rotterdam, ook de gemeenten Breda en Utrecht genomineerd. Maar de jury koos voor Rotterdam. De havenstad kent de grootste groei van het aantal deelauto’s dit jaar. De jury prijst het beleid waarin elektrisch autodelen wordt gestimuleerd. Zo worden er de komende drie jaar 1.500 openbare laadpunten bijgeplaatst voor elektrische auto’s. Door in te zetten op elektrisch autodelen wordt invulling gegeven aan de transitie van bezit naar bewust gebruik, duurzaam ruimtegebruik en meer keuze voor de reiziger.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Autodeel Award 2021