30 Toyota Corolla’s voor KONE Nederland

donderdag 18 november, 2021

Liftbedrijf KONE Nederland heeft voor haar servicemonteurs gekozen voor de hybride Toyota Corolla Touring Sport. Door de grote afstanden die door de monteurs worden afgelegd is gekozen voor hybride techniek want het moest wel duurzamer.

Sinds begin 2020 zijn al 100 benzine- en dieselauto’s van KONE Nederland vervangen door een hybride-elektrisch exemplaar. Volgend jaar komen daar nog eens rond de honderd auto’s bij. Onlangs werden er 30 Corolla’s afgeleverd bij Louwman Den Haag.

De monteurs rijden gemiddeld 35.000 kilometer per jaar. Vol-elektrisch rijden was vooral niet mogelijk omdat er vaak geen tijd is om de auto’s op te laden. Maar de hybride techniek moet ook leiden tot brandstofbesparing en een vermindering van CO2-uitstoot. Het verduurzamingsaspect en het scherpe leasetarief van de Toyota Corolla TS Hybrid met een gemiddeld verbruik van 4,5 l/100 km waren voor KONE Nederland doorslaggevende redenen om over te stappen van de huidige stations op diesel naar de hybride-elektrische stationwagen van Toyota. De auto’s zijn uitgerust met een inrichting van Sortimo.

 

Categorie: Aanbesteding / Tender
Labels: Toyota, Toyota Corolla