NLcharge wint Challenge Versnellen Elektrisch Rijden

donderdag 25 november, 2021

NLcharge is gekroond tot winnaar van de Challenge Versnellen Elektrisch Rijden. Met deze challenge wil het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de overgang naar elektrisch rijden een impuls geven.

NLcharge kreeg de prijs voor een innovatie waarbij de aansturing van een laadpaal voor de elektrische auto vanuit één energiemanagementsysteem gebeurt. De energie die niet wordt gebruikt, wordt doorgegeven aan iemand anders. Door AC- (wisselstroom) en DC-vermogen (gelijkstroom) te combineren wordt het energiemanagementsysteem efficiënter gebruikt.

Het bedrijf wint € 20.000 prijzengeld. Daarnaast krijgt de winnaar toegang tot het netwerk van mobiliteitsprofessionals van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Er waren 39 inzendingen voor de challenge. De andere 2 finalisten, Tap Electric en Samen Slim Rijden Zeist/Mobicoop, ontvangen allebei € 5.000. Zij mogen dat geld inzetten om hun innovaties, een laadpunten-app en een deelautosysteem, verder te ontwikkelen.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: NLcharge