Toyota Proace Electric Bestelauto van het Jaar 2022

vrijdag 26 november, 2021

De Toyota Proace Electric is door een onafhankelijke vakjury uitgeroepen tot Bestelauto van het Jaar 2022. De felbegeerde titel gaat hiermee voor het eerst naar een batterij-elektrische bedrijfswagen. De hele top-3 bestaat uit elektrische bestelauto’s.

De verkiezing is een initiatief van het vakblad Automobiel Management en wordt elk jaar georganiseerd. Niet alleen won dit jaar voor het eerst een elektrische besteller, het was voor Toyota ook voor het eerst dat het goud won.

De tweede plek is er voor de eveneens elektrische Mercedes-Benz eSpinter en brons ging naar de Peugeot e-Expert. Op de vierde plek eindigde als eerste een ‘gewone’ diesel: de Ford Transit Connect. Een eervolle vermelding, de zogenaamde ‘Belofte van het Jaar 2022’ prijs ging naar de Maxus eDeliver 9. Op de ‘normale’ lijst komt de Maxus niet verder dan de 32e positie maar dat is vooral te wijten aan de dealerorganisatie die nog verder moet worden ontwikkeld voor dit Chinese merk. De bestelauto zelf gooit hoge ogen bij de jury.

De nummer één is met een flinke voorsprong geëindigd voor de nummer twee, de Mercedes-Benz eSprinter. Een hele prestatie, aldus juryvoorzitter Michael van Wijngaarden, redacteur bij Automobiel Management. “Als doorslaggevende aspecten gelden onder meer de zeer uitgebreide garantiebepalingen tot wel een miljoen kilometer en tot 15 jaar voor het accupakket, wat sterk bijdraagt aan de waardevastheid van de Proace Electric. Positief is verder het uitgebreide gamma dat de keuze biedt uit drie lengtes, waaronder een versie met dubbele cabine. Toyota toont zich verder innovatief met het aanbieden van kant-en-klare, speciale uitvoeringen die direct bij de dealer ‘uit de prijslijst’ besteld kunnen worden.”

Categorie: Bestelauto's / Logistiek
Labels: Bestelauto van het Jaar, Toyota Proace Electric