Q-Parks met deelauto’s worden mobiliteitshubs

woensdag 1 december, 2021

Via partner GO Sharing zijn er vanaf vandaag elektrische deelauto’s verkrijgbaar bij vier Q-Park parkeergarages. Eerder was al gestart met het aanbieden van e-scooters en e-bikes vanaf deze locaties. Q-Park wil transformeren naar mobiliteitshubs.

De elektrische Mini Coopers zijn beschikbaar bij  Q-Parks in Den Haag, Rotterdam, Den Bosch en Eindhoven. Het starttarief is 4,99 euro en vervolgens betalen gebruikers 0,30 euro per minuut. Al eerder waren er de e-scooters en e-bikes met de bedoeling dat bezoekers aan de rand van de stad parkeren om vanaf daar snel en makkelijk door te reizen naar hun bestemming in het centrum.

Nu met deelauto’s erbij biedt Q-Park nu ook een duurzame oplossing voor bewoners in de buurt van de parkeergarages die geen auto hebben. Volgens Fred Wilkes, directeur Business Development Q-Park Nederland, past het allemaal in de transformatie van de locaties tot mobiliteitshubs met laadpalen, logistieke services en toegang tot deelvervoer en openbaar vervoer. “Mobiliteit wordt steeds meer een kwestie van het slim combineren van mogelijkheden. Onze locaties spelen daar een belangrijke rol in.”

Op de vier locaties komen elk zes deelauto’s te staan van Go Sharing, marktleider in de Benelux op gebied van elektrisch deelvervoer en ‘s werelds grootste aanbieder van elektrische deelscooters volgens het Global Moped Market Report 2021.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Go Sharing, Q-Park