LeasePlan wordt partner van NIO in Noorwegen

vrijdag 3 december, 2021

LeasePlan en de elektrische autobouwer NIO gaan een partnership aan in Noorwegen, waar de NIO sinds kort te koop/lease is. NIO maakt tevens gebruik van Battery-as-a-Service, een verwisselsystemen van accu’s.

Volgens Tex Gunning, CEO van LeasePlan, helpt een dergelijk verwisselsysteem bij het uitbannen van range anxiety bij (lease)rijders. “Het zal elektrisch rijden zelfs verder aanjagen. We zijn blij een dergelijke volgende generatie elektrische, slimme auto naar de markt te brengen.”

Het partnership omvat in eerste instantie alleen het vlaggenschip van NIO, de ES8. Een auto met een actieradius van ruim 500 kilometer die zowel aan de (snel)lader kan als gebruik maken een ‘battery swapping’ station. De auto is in Noorwegen online te bestellen bij LeasePlan of bij het NIO house in Oslo waar het eveneens met een LeasePlan operationeel leasecontract te krijg is.

Begin november werd, ook in Noorwegen, de eerste elektrische sedan van het Chinese NIO, de ET7, geïntroduceerd. Halverwege 2022 wil het merk Duitsland aan doen, wanneer het naar Nederland komt is niet duidelijk.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: LeasePlan, NIO