Spuigroep neemt Avis Budget Autoverhuur over

donderdag 9 december, 2021

Spuigroep neemt Avis Budget Autoverhuur over van Avis Budget International, en gaat de merken Avis en Budget in Nederland vertegenwoordigen. Het stopt tegelijkertijd als franchisenemer van Europcar; al deze vestigingen gaan nu verder onder de merknaam Avis en Budget.

Alle vestigingen van Europcar in Nederland ondergaan de komende maanden een metamorfose naar Avis. Hierdoor ontstaat een netwerk van ongeveer 45 Avis Budget-vestigingen in het hele land. Met de overname vergroot Spuigroep haar positie op de Nederlandse verhuurmarkt voor personenauto’s, bestel- en vrachtwagens.  De samenvoeging met Europcar vestigingen zorgt voor het grootste autoverhuurnetwerk van Nederland.

Volgens Leo van Beukering, oprichter van Spuigroep, vullen de organisaties elkaar naadloos aan. “Avis heeft een dominante positie op Schiphol en heeft internationaal het grootste netwerk en wij hebben een landelijk dekkend netwerk van vestigingen voor zowel de particuliere als zakelijke markt.”

De afgelopen 25 jaar heeft Spuigroep als franchisenemer het merk Europcar in Nederland uitgebouwd. Aan deze lange relatie met Europcar Mobility Group komt nu een einde. “Wij zijn vastberaden om de positie van Avis in Nederland te versterken en verder uit te bouwen. Daartoe investeren we in de organisatie, in de uitbreiding van het wagenpark en in de landelijke naamsbekendheid van Avis. Wereldwijde contacten en contracten van Avis Budget International gaan bij ons direct zorgen voor een sterke groei”, stelt Van Beukering.

Martijn Hanekroot, algemeen directeur van Europcar Autoverhuur, gaat leiding geven aan de nieuwe Avis Budget organisatie: “Na een voor iedereen zeer uitdagende coronatijd staan we met veel energie en ambitie klaar voor deze uitbreiding. Beide organisaties hebben ieder hun eigen kwaliteiten, die goed op elkaar aansluiten en een ideale basis vormen voor een kansrijke toekomst.”

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Avis Budget, Spuigroep