MisterGreen opent vestiging in Duitsland

maandag 20 december, 2021

Leasemaatschappij en Tesla-expert MisterGreen Electric Lease opent een vestiging in Berlijn vanwege de opening aldaar van Tesla’s Gigafactory. De (elektrische) leasemaatschappij was al vanuit Nederland sinds 2018 actief in Duitsland.

In Nederland staat MisterGreen op de 32ste plek van de AUMACON Leasemaatschappijen Top-100, met zo’n 3.140 contracten. In Duitsland moet nu zo’n zelfde marktaandeel worden bereikt, stelt Caroline Asselbergs-van Dijl, CEO van MisterGreen vandaag in een persbericht.

De keuze op Berlijn is dus gevallen vanwege de opening van Tesla’s Gigafactory in deze Duitse hoofdstad. “Bovendien heerst er in Berlijn een startup cultuur en staan mensen open voor innovatie en duurzaamheid. De automarkt in de hoofdstad is dan ook veel minder traditioneel dan in de rest van het land, waar benzineauto’s zoals Volkswagen nog steeds de banksector domineren. Daarom verwachten wij dat het aandeel van elektrische auto’s in Berlijn de komende jaren enorm zal toenemen”, aldus Asselbergs-van Dijl.

Vanaf 2018 werden al vanuit het Amsterdamse hoofdkantoor Nederlandse eindgebruikers bediend die in Duitsland werkzaam zijn. In Duitsland is er nu ook overheidssteun voor elektrische auto’s waar MisterGreen van denkt te kunnen profiteren. Friedrich Heidkamp is aangesteld als Country Manager, hij was sinds 2016 als Chief Commercial Officer betrokken bij de leasestartup Vehiculum, die de Duitse leasemarkt digitaliseerde en samen met Lidl in één week tijd duizend auto’s digitaal verkocht. “De verkoop van Tesla is in november 2021 met meer dan tweehonderd procent gegroeid. Bovendien worden vanuit Tesla’s gigafactory in Grünheide de eerste auto’s in het voorjaar van 2022 geleverd, het is precies het juiste moment om de focus in Duitsland te vergroten”, aldus Heidkamp.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: MisterGreen Electric Lease