JustGo start samenwerking met Energie VanOns

dinsdag 21 december, 2021

Mobiliteitsplatform JustGo is een samenwerking aangegaan met Energie VanOns, een energieleverancier die samen met ruim honderd aangesloten energiecoöperaties lokaal groene stroom opwekt en levert aan klanten in de regio.

Met deze samenwerking willen beide organisaties het gebruik van (elektrische) deelmobiliteit en lokaal opgewekte energie stimuleren. Het deelvervoer is overigens niet exclusief voor de klanten van Energie VanOns, benadrukt JustGo. JustGo biedt ook, naast de complete mobiliteitsoplossing met de deel-app, samenwerkingsmogelijkheden met lokale autogarages. “Veel van de aangesloten energiecoöperaties liggen op het platteland, waar weinig openbaar vervoer is”, zegt Jeroen van Denderen, business owner bij JustGo. “Doordat elektrische deelauto’s, -scooters en -fietsen ervoor zorgen dat mensen in die buitengebieden gemakkelijker ergens heen kunnen, hebben zij in veel gevallen geen tweede auto meer nodig. Dat heeft al een enorme impact op het klimaat.”

Binnen de nieuwe samenwerking biedt Energie VanOns o.a. ondersteuning bij het contracteren van de leaseauto, aanleggen van de laadinfrastructuur, communicatie, de laadpas en administratie. Ook leveren zij de volledig groene energie, die bijvoorbeeld afkomstig is van een lokaal zonnedak. Volgens Jaap Hoeksema, directeur van Energie VanOns, vraagt de maatschappelijke verandering rondom wonen en duurzaamheid om een slimme mobiliteitsoplossing. “Met de technologie van JustGo kunnen wij een gebruikerseconomie creëren waarmee iedereen in de omgeving vooruitgaat.”

De opbrengsten van de deelauto vloeien terug naar de coöperatie. Zij kunnen het vervolgens investeren in duurzame of leefbaarheidsprojecten.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: JustGo