‘Slim laadbedrijf’ PowerD scoort op duurzaamheidslijst

woensdag 22 december, 2021

Startup PowerD, dat slimme laadpalen levert aan fleetowners en leasemaatschappijen, krijgt een 9,9 in het onderzoek naar het groene karakter van energieleveranciers. Afgelopen september kreeg het bedrijf al de Automotive Innovation Award uitgereikt.

Het jaarlijkse Onderzoek Duurzaamheid Nederlandse stroomleveranciers is opgesteld door de Consumentenbond, Natuur & Milieu en WISE. Het heeft 41 bedrijven onderzocht, PowerD eindigde op de zesde plek. Het bedrijf levert slimme laadpalen – aan voornamelijk bedrijven met grote wagenparken – die middels slimme algoritmes zorgen dat de auto wordt opgeladen met groene energie wanneer deze het voordeligst beschikbaar is. Dat zorgt voor verduurzaming, vergroening en vermindert tevens de druk op het overbelaste elektriciteitsnetwerk.

In 2020 lanceerde PowerD samen met LeasePlan als launching customer een gebruikersplatform onder de naam LeasePlan Energy. Hiermee wil de leasemaatschappij de concurrentie aangaan met partijen die nu al actief zijn op de markt van ‘slim laden’. Oscar Westerhof, een van de oprichters van PowerD, wil de aankomende tijd focussen op slimme energietoepassingen vanuit de netbeheerder, werkgever, energieleverancier en laadpunt beheerder. “Om uiteindelijk te zorgen voor een eenvoudige integratie van energie en mobiliteit.”

PowerD, dat de energie levert via partner Energy Zero, is nu bezig met een investeringsronde om de Nederlandse uitrol te versnellen. Volgens medeoprichter Pieter Willems is er nog veel werk aan de winkel. “Er is een schreeuwend tekort aan laadpalen, het elektriciteitsnetwerk raakt overbelast en de verhoging van de bijtelling op elektrische auto’s gaat omhoog in 2022. Dus voldoende uitdaging voor 2022.”

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: PowerD