ALD Automotive neemt LeasePlan over

donderdag 6 januari, 2022

Het kleinere ALD Automotive neemt voor 4,9 miljard het grote LeasePlan over, maakt de leasemaatschappij zojuist bekend. Gezamenlijk wordt het veruit de grootste universele leasemaatschappij ter wereld.

Tim Albertsen, Chief Executive Officer van ALD

Tegen het einde van dit jaar zal de overname officieel rond zijn; ALD meldt vandaag een memorandum van overeenstemming getekend te hebben met de eigenaren van LeasePlan, een consortium geleid door TDR Capital. ALD’s moederbedrijf Societe Generale zal voor ongeveer 53 procent eigenaar worden van ‘NewALD’ en de aandeelhouders van LeasePlan zo’n 30,75 procent.

Volgens ALD biedt de overname kansen voor groei de komende jaren, de vloot zal jaarlijks met minimaal 6 procent moeten groeien. En de transactie zal naar verwachting synergievoordelen opleveren ter waarde zo’n 380 miljoen euro per jaar.

LeasePlan heeft nu een wagenpark wereldwijd van ruim 1,8 miljoen voertuigen, dat van ALD telt zo’n 1,68 miljoen. In Nederland heeft LeasePlan volgens AUMACON’s recente Leasemaatschappij Top-100 zo’n 188.600 contracten en ALD Automotive 73.867. De leasemaatschappijen staan respectievelijk op de eerste en zesde plek van de Nederlandse leaseranglijst.

Volgens Tim Albertsen, Chief Executive Officer van ALD, is vandaag het begin van een nieuw hoofdstuk voor ALD. “In de context van de huidige transformatie van de automotive- en mobiliteitssector, die in een ongekend tempo plaatsvindt, is deze voorgestelde transactie van groot belang voor het creëren van een toonaangevende wereldspeler in mobiliteit. Door de meerdere sterke punten van ALD en LeasePlan te combineren, groter te worden, onze digitale krachten te bundelen en een toonaangevende leverancier van duurzame mobiliteitsoplossingen te creëren, kunnen wij onze sector transformeren.”

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: ALD Automotive, LeasePlan