Profile zet MINI Electric in als vervangende auto

woensdag 19 januari, 2022

Onderhoudsketen Profile heeft deze maand de eerste 30 elektrische MINI”s geleverd gekregen die zullen worden ingezet als vervangende auto. Profile werkt hierbij samen met Story ‘s-Hertogenbosch (BMW & MINI dealer) en LeasePlan.

De keuze voor een 100% elektrische vervangende auto past binnen de duurzaamheidsambitie van Profile, stelt het bedrijf dat in Nederland met zo’n 170 vestigingen is vertegenwoordigd. Tegelijkertijd wil het ook inspelen op de groei van elektrisch rijden in het zakelijk wagenpark. Volgens Menno Kuipers, directeur Car bij Profile International, kiezen Profile-ondernemers kiezen bewust voor de MINI Electric als groene vervangende auto voor hun klanten vanwege de premium rijbeleving. “Nu de eerste batch MINI’s in gebruik is genomen, krijgen we enthousiaste reacties van onze klanten. Wij voeren al jarenlang onderhoud uit voor de zakelijke markt en zien de MINI Electric als een gebaar naar de zakelijke rijder die een sportieve, duurzame auto met maximaal rijcomfort wenst. En dat geldt natuurlijk ook voor particuliere klanten die de MINI Electric huren als zij hun auto naar Profile brengen voor APK, onderhoud of reparatie.”

Alle Profile-vestigingen met een MINI Electric zijn volledig toegerust om alle onderhoudswerkzaamheden voor elektrische auto’s uit te voeren. Hier ging een grondige voorbereiding aan vooraf, schetste Kuipers ook al eerder in een interview met TrendsinAutoleasing. Inmiddels zijn de eerste EV-certificaten al uitgereikt. Waarbij de Profile-vestiging in Zeeland een stapje verder is gegaan: hier worden zes MINI’s opgeladen met eigen opgewekte zonne-energie.

De uitrol van de MINI Electric is snel en soepel verlopen, zegt Kuipers. “Dat komt door de geoliede samenwerking tussen Profile, Story ‘s-Hertogenbosch (BMW & MINI dealer) en LeasePlan.” Werknemers van de LeasePlan rijden inmiddels allemaal elektrisch en kunnen dus nu ook elektrisch rijden tijdens een Profile-onderhoudsbeurt.

Categorie: Reparatie Onderhoud Banden (ROB)
Labels: Profile