LeasePlan Tripp breidt uit naar Rotterdam

donderdag 20 januari, 2022

LeasePlan Tripp, een deelmobiliteitsplatform in wooncomplexen, breidt uit naar Rotterdam. In het recent voltooide The Terraced Tower aan de Maas kunnen 340 huishoudens een elektrische auto, een benzineauto en drie e-bikes van LeasePlan delen.

Met LeasePlan Tripp speelt de leasemaatschappij in op de trend dat bewoners van grote steden in toenemende mate kiezen voor het gebruik van auto’s in plaats van voor autobezit. Het deelconcept werd begin 2021 gelanceerd in Amsterdam, waar de bewoners van vier wooncomplexen gebruik kunnen maken van twee deelauto’s, een elektrische bakfiets en twee e-bikes. Die proef loopt tot eind 2022 en de resultaten zijn positief, meldt de leasemaatschappij.

Ook in Rotterdam is bewust gekozen voor de combinatie van een elektrische en een benzineauto, zegt Sander Pleij, Managing Director van LeasePlan Nederland. “We merken in Amsterdam dat nu ongeveer twee derde van de autoritten wordt gemaakt met de elektrische auto.”

Alle wooncomplexen, ook die nu in Rotterdam, zijn onderdeel van de woningportefeuille van vastgoedbelegger CBRE Investment Management.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: LeasePlan, LeasePlan Tripp