E-bike proef: 80 procent staat open voor leaseregeling

donderdag 20 januari, 2022

Vanaf begin 2021 hebben bijna honderd medewerkers aan de Amsterdamse Zuidas zich aangemeld voor een zogenaamde e-bike tryout. Van de deelnemers zegt nu 80 procent open te staan voor een leaseregeling.

Dat meldt de Green Business Club Zuidas die de tryout heeft opgezet. De corona-maatregelen gooiden weliswaar roet in het eten – een gedeelte van de geïnteresseerden moet wachten tot dit voorjaar – toch spreekt de organisatie van een succes. Deelnemers ervaren de e-bike en speed-pedelec als een goed alternatief voor de auto en het openbaar vervoer. Routes buiten de stad worden met name gewaardeerd en het simpele gebruik is verrassend. Deelnemers geven wel aan dat regen en kou grote invloed hebben op de vervoerskeuze.

De aanschaf van een e-bike of speed-pedelec is kostbaar, maar toch overweegt 76% van de deelnemers aan de enquête achteraf, een fiets aan te schaffen. Tachtig procent van de deelnemers zou geholpen zijn bij een zakelijke leaseregeling. Deze reacties waren aanleiding om met verschillende werkgevers in gesprek te gaan over het integreren van de fiets in het mobiliteitsbeleid.

Lees hier ons eerdere interview met een aanbieder van leasefietsen, Leasefietshop.nl onderdeel van Louwman, over hoe er voor werkgevers altijd wel een manier een goede manier is om de fiets succesvol in te zetten.

Categorie: Fiets / e-bike
Labels: Green Business Club Zuidas