Amsterdam sluit convenant met deelauto-aanbieders

dinsdag 25 januari, 2022

Het aantal deelauto’s is afgelopen jaar in de hoofdstad bijna verdubbeld, maar het blijft een niche en daardoor blijft groei het devies. Daarvoor heeft de gemeente Amsterdam een convenant gesloten met een zevental aanbieders van deelmobiliteit.

Klik om het convenant te downloaden

In dit convent met de titel ‘van niche naar mainstream’ staan afspraken op 10 punten. Bijvoorbeeld over het laten doorgroeien van het aanbod deelauto’s dit jaar en een betere spreiding over de stad.  Maar ook over het aanbod in de regio dat moet groeien zodat ritjes tussen grote steden mogelijk zijn. Verder werken we onder andere aan een betere bekendheid van deelauto’s en over de integratie van deelauto’s in Mobility as a Service-diensten.

De Amsterdamse Wethouder De Vries van Verkeer en Vervoer tekende vorige week het convent met 7 aanbieders van deelauto’s: Greenwheels, MyWheels, SHARE NOW, SIXT share, Fetch car sharing, Diks Autodelen, MisterGreen ‘Ready 2 Share’. Nieuwe aanbieders kunnen gedurende de looptijd aansluiten bij het convenant. “Nergens in Nederland is het absolute aantal deelauto’s zo hoog. Maar ten opzichte van het totaal aantal auto’s in de stad (meer dan 230.000) is het nog een niche. We zien nu het momentum in de markt en maatschappij om tot een schaalsprong over te gaan”, aldus de Wethouder.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Amsterdam