Louwman komt met MKB-reiskosten app Freddi

donderdag 27 januari, 2022

Mobility Invest Group en Louwman hebben een slimme reiskosten-app ontwikkeld waarmee MBK-bedrijven hun werknemers gemakkelijk een flexibele reiskostenvergoeding kunnen bieden. Hard nodig, volgens Louwman, want 44% van de MKB-ondernemers is nog niet op de hoogte dat de wet is veranderd.

Na vele malen afstel is per 1 januari van dit jaar de vaste reiskostenvergoeding definitief afgeschaft. Maar bijna de helft van de MBK-bedrijven is daarvan niet op de hoogte, blijkt uit onderzoek door Respondenten.nl onder het MKB. Overige uitkomsten: van de respondenten gaat 60% voor de flexibele methode. Zij moeten dus een administratie gaan bijhouden. Twee van de vijf werkgevers- en nemers zijn ontevreden over het verkrijgen van inzicht met hun huidige administratie.

Reden voor de Mobility Invest Group (MiG) en Louwman om gezamenlijk Freddi te ontwikkelen. “We zagen een probleem ontstaan met de wijziging in wetgeving, merkten dat de markt hier nog geen antwoord op had en bedachten een oplossing. Vooral voor het MKB, grofweg tussen de 10 en 100 medewerkers, ontstaat een groot probleem door de veranderende wetgeving. Je kunt een flinke naheffing krijgen tot wel duizenden euro’s als de reiskostenadministratie niet klopt”, aldus Maarten Appelo de initiatiefnemer en manager van Freddi.

Volgens Appelo kon door de samenwerking met MIG en de kennis van hun product Reisbalans een écht gebruiksvriendelijke app worden gemaakt. “Met Freddi registreer je in twee tikken een standaardroute voor woon-werkverkeer of een thuiswerkdag. Of je laat eenvoudig via GPS de route vastleggen die deze automatisch declareert. Deze combinatie van functionaliteiten is uniek en is door de wetswijzingen versneld ontwikkeld.”

De basis van de app is dus Reisbalans, een systeem met ruim 150.000 gebruikers waaronder werkgevers als Engie en ANWB. Werkgevers kunnen Freddi de eerste drie maanden gratis proberen. Met een paar klikken is er bestand te downloaden voor de salarisadministratie met daarin alle informatie van alle werknemers. “Er is dus geen gedoe met losse bestanden”, benadrukt Appelo.

Categorie: Fiscaal
Labels: Freddi, Louwman, Mobility Invest Group, Reisbalans