“Parkeren onderschat onderdeel zakelijke mobiliteit”

donderdag 27 januari, 2022

Geen parkeerplaats vinden levert zowel irritatie op bij zowel werknemers als klanten; helemaal als het betreffende bedrijf geen zicht biedt op een beschikbare parkeerplek. Parkeerplatform Toogethr vindt dat parkeren een onderschat onderdeel is van zakelijke mobiliteit.

Klik hier voor de factsheet van het parkeeronderzoek van Toogethr

Het platform liet onderzoek doen: bij een derde van de zakelijke parkeerders die wel eens mis grijpt naar een parkeerplek bij het werk, biedt de werkgever geen oplossing. Dit terwijl het de grootste irritatie (29%) oproept. Sterker nog; bij automobilisten die voor een zakelijke afspraak wel eens op een andere locatie parkeren, heeft het voor 2 van de 5 (39%) een negatieve invloed op de mening over de klant of opdrachtgever. Het liefst willen ze zicht of er plek is, ofwel waar er een parkeerplek beschikbaar is (23%).

Volgens de CEO en medeoprichter van Toogethr, Joost Bijlsma, wordt parkeren vaak vergeten als werkgevers aan mobiliteit denken. “Bij mobiliteit wordt logischerwijs gedacht aan bewegen en bij parkeren aan stilstaan. Dat klopt niet, dat blijkt maar weer uit dit onderzoek. Parkeren is onlosmakelijk verbonden met mobiliteit en zakelijke automobilisten hebben hier wensen en verwachtingen bij”.

Mogelijkheid om te reserveren

De werkgever biedt wel eens een oplossing voor het parkeerprobleem. De meest voorkomende is het advies om thuis te werken (30%), gevolgd door een vergoeding van het OV (20%). Oftewel; de auto laten staan. Echter, de auto is nog steeds het meest geliefde en gebruikte vervoermiddel van en naar werk, benadrukt Bijlsma. “Helemaal in deze tijd, waar flexibiliteit en veiligheid belangrijker voelen dan ooit. Een passende oplossing voor het efficiënt inrichten van de parkeerfaciliteiten en zo de zakelijke automobilist een optimale parkeerbeleving geven, ontbreekt.”

In het onderzoek komt ook naar voren dat 86% van de zakelijke automobilisten geen parkeerplaats kan reserveren. Daarin kan Toogether een oplossing bieden; het platform helpt in het efficiënt inrichten van de parkeerfaciliteiten. “Mensen willen inzicht in de parkeersituatie voordat ze ergens naartoe gaan. We zien door de verandering in de manier van werken al een verschuiving van vaste parkeerplekken naar de mogelijkheid om te reserveren. Het begin is er.”

Categorie: Parkeren
Labels: Toogethr