Alleen nog maar EV’s voor BAM-medewerkers

maandag 31 januari, 2022

Koninklijke BAM Groep verstrekt alleen nog maar elektrische arbeidsvoorwaardelijke leaseauto’s, meldt het bedrijf vandaag. BAM heeft ruim 3.600 arbeidsvoorwaardelijke leaseauto’s en daarmee een van de grootste leasewagenparken van Nederland.

Naar verwachting is eind 2023 de helft van het Nederlandse BAM-leasewagenpark elektrisch. Eind 2027 zal vrijwel het volledige leasewagenpark elektrisch zijn. Voor de situaties waar honderd procent elektrisch niet tot de mogelijkheden behoort, kiest BAM voor een plug-in hybride oplossing.

In de loop van dit jaar start BAM bovendien een pilot voor de elektrificatie van de functionele leaseauto’s. Dat wordt in samenwerking gedaan met leasemaatschappij Athlon. Een volledige elektrificatie van alle ruim 1.500 functionele leaseauto’s in Nederland is vanwege specifieke eisen met betrekking tot de actieradius, het zware materieel dat moet worden vervoerd en de huidige stand van de techniek nog niet mogelijk. De pilot moet uitwijzen hoe de functionele leaseauto’s straks gefaseerd kunnen worden geëlektrificeerd.

Met volledige elektrificatie van het gehele leasewagenpark bespaart BAM jaarlijks de CO2-uitstoot van zo’n 600 huishoudens, heeft het bouwbedrijf berekend. Overigens telt BAM momenteel al 400 elektrische en 40 plug-in hybride leaseauto’s. Het heeft, naar eigen zeggen, de CO2-emissie (intensiteit) met 35 procent terugbracht ten opzichte van 2015, gesteund door initiatieven zoals elektrisch vervoer, de aankoop van groene stroom en de elektrificatie van bouwplaatsen en materieel. De nieuwe, duurzame autoleaseregeling past binnen de duurzaamheidsdoelstellingen die BAM heeft geformuleerd in de strategie voor de periode van 2021-2023, mede gebaseerd op het streven de eigen CO2-emissie in 2030 met vijftig procent terug te dringen.

Categorie: Aanbesteding / Tender
Labels: BAM