109 KwikFit-filialen klaar voor EV-onderhoud

maandag 31 januari, 2022

Zo’n 109 KwikFit-filialen hebben momenteel een EV-certificering voor onderhoud aan de elektrische (lease)auto, in april moeten alle 165 filialen aangesloten zijn. De fastfit-keten ziet een toenemende vraag naar dealer-onafhankelijke service voor de groeiende hoeveelheid EV’s in Nederland.

KwikFit focust op duurzame mobiliteit met onderhoud van elektrische auto’s door heel het land

KwikFit is in 2020 begonnen om filialen klaar te maken voor de elektrificatie van het Nederlandse wagenpark. Zo is er flink geïnvesteerd in een speciale EV-opleiding en certificering voor monteurs en worden de garages stapsgewijs aangepast om de EV’s te kunnen servicen. En inmiddels kan het dus landelijk worden aangeboden. “Inmiddels hebben we 109 EV-gecertificeerde vestigingen waar onze gespecialiseerde monteurs voor de elektrische rijder klaarstaat en verwachten in april 2022 al onze 165 filialen EV-gecertificeerd te hebben”, aldus Martin Post, Managing Director bij KwikFit Nederland.

Hoewel een elektrische auto (veel) minder bewegende delen en minder vloeistoffen heeft, is het volgens KwikFit toch raadzaam een jaarlijkse onderhoudsbeurt voor de EV in te plannen. Post: “Tijdens een EV-beurt kijken we onder andere of er storingen zijn opgeslagen in de boardcomputer, lezen we de status van de hoog-voltage accu uit en controleren we de laadpoort en kabel. Maar ook zaken zoals de banden en het airconditioning systeem worden uitvoerig gecontroleerd”, aldus Post.

KwikFit verwacht dat de onderhoudsbehoefte van deze auto’s breder zal worden en snel zal toenemen. En het aloude motto van KwikFit ‘klaar terwijl u wacht’ (anno 1971!) moet ook bij de EV-beurt gaan gelden, zegt Arjan van der Meer, Marketing Director bij KwikFit Nederland. “Het uitvoeren van onderhoud en reparaties aan EV’s past perfect in onze formule en sluit daardoor mooi aan bij wat Nederlanders van hun garage verwachten: snelle service en tegen een eerlijke prijs.”

Categorie: Reparatie Onderhoud Banden (ROB)
Labels: KwikFit