Hyundai met IONIQ 5 in autodeelpilot

woensdag 9 februari, 2022

Bewoners van een nieuwbouwproject in het Utrechtse Leidsche Rijn krijgen twee (deel) IONIQ’s 5 tot hun beschikking. Hyundai start hiermee haar autodeelproject Mocean in samenwerking met mobiliteitsaanbieder We Drive Solar.

Mocean bestaat al in Spanje en het Verenigd Koninkrijk en biedt daar bijvoorbeeld auto-abonnementen. Mocean moet uitgroeien tot Hyundai’s wereldwijde Mobility-as-a-Service (MaaS)-mobiliteitsdienst. In Nederland gaat het vooralsnog alleen om (elektrisch) autodelen. En ook nog eens alleen voor de bewoners van in totaal 125 appartementen van Greenville in de wijk Leidsche Rijn.

Het autodeelproject zal aanvankelijk drie jaar duren en wordt beheerd door Mocean, in samenwerking met We Drive Solar. Beide partijen willen het autodeelproject de komende jaren uitbreiden naar meer woonwijken in Utrecht en andere steden in Nederland. We Drive Solar is als aanbieder van elektrische deelauto’s al betrokken bij een groot aantal nieuwbouwontwikkelingen in Nederland. Het bedrijf verbindt zonnepanelen, laadpalen en deelauto’s en bouwt zo aan een nieuw energiesysteem. Daarvoor moeten de elektrische auto’s wel bidirectionaal kunnen laden, wat de Hyundai IONIC 5 kan. De bedoeling is dat alle toekomstige batterij-elektrische modellen van Hyundai deze V2G-functie (vehicle-to-grid) krijgen.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Hyundai IONIQ 5