Hertz investeert in e-mobility platform UFODRIVE

dinsdag 15 februari, 2022

Hertz maakte afgelopen oktober bekend flink te investeren in elektrische auto’s, onder andere net een order van zo’n 100.000 Tesla’s (!) Vandaag maakt de autoverhuurder bekend het e-mobility platform UFODRIVE te gebruiken voor verdere uitrol van hun elektrische, groene koers.

UFODRIVE is een eerste volledig digitale en elektrische autoverhuurservice waarbij alles wordt geregeld vanuit de app en is gebaseerd op het gebruik van elektrische voertuigen. Het moet vooral de stap naar elektrische autoverhuur makkelijker maken, zowel voor de klant als de autoverhuurder en fleetmanager zelf. Het concept is bijna vier jaar geleden vanuit Luxemburg uitgerold naar meerdere steden in Europa, waaronder Nederland.

Hertz steekt nu met enkele andere investeerders 19 miljoen euro in UFODRIVE. Hiermee wil de autoverhuurder uitgroeien tot een belangrijke speler in het mobiliteits-ecosysteem, zegt althans Mark Fields, Hertz interim CEO. “Samen zullen we de weg plaveien om het huren van een EV nog gemakkelijker te maken, zowel voor de klant als voor de wagenparkbeheerder.”

UFODRIVE ziet zichzelf ontwikkelen tot ‘besturingssysteem’ van elektrische wagenparken. Aidan McClean, CEO van UFODRIVE, benadrukt dat het bedrijf is geboren om een ‘radicaal betere autoverhuur’ te leveren. “We waren vier jaar geleden nog een pionier en zijn nu het belangrijkste besturingssysteem voor elektrische wagenparken en bedienen een groeiende lijst van spraakmakende mobiliteitsbedrijven.”

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Hertz, UFODRIVE