SIXT Benelux gaat op in Europese divisie

woensdag 23 februari, 2022

SIXT herstructureert zijn organisatie, de Benelux-organisatie gaat op in e Europese divisie om een grotere regionale structuur te vormen die gericht is op West-Europa. De Nederlandse Karen van den Boom, die de Benelux-organisatie leidde, verlaat het bedrijf.

Karen van den Boom verlaat SIXT

De beslissing vloeit voort uit recente marktontwikkelingen die vragen om een meer internationale aanpak, stelt SIXT in een persbericht. Het bedrijf verwacht door deze regionale structuur zijn marktpositie in de Benelux te verbeteren in een periode die wordt gekenmerkt door post-corona herstel en door mogelijke beperkingen in de vlootvoorziening.

De leiding van de West-Europese organisatie, inclusief Benelux, komt in handen van Jean Philippe Doyen. Hij werkt al 13 jaar bij SIXT en is momenteel president van het zuidelijk gebied, dat tot nu toe bestond uit Frankrijk, Italië en Monaco. Karen van den Boom, die de afgelopen vijf jaar leiding gaf aan de Benelux-organisatie, verlaat het bedrijf ‘in goed overleg’. Van den Boom gaf de afgelopen jaren de transformatie vorm van een klassiek autoverhuurbedrijf naar een mobiliteitsaanbieder met verschillende producten. Zo lanceerde SIXT in 2020 in de drie grootste steden van Nederland een deelautoservice genaamd SIXT Share en opende het een tiental digitale vestigingen waar klanten een huurauto kunnen reserveren en openen met hun telefoon. Nederland gold in die tijd voor SIXT als proeftuin voor nieuwe ideeën en diensten.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Sixt