VAvdZ wordt VZR (Vereniging Zakelijke Rijders)

vrijdag 15 mei, 2015

Met ingang van vandaag gaat Vereniging Auto van de Zaak door het leven onder haar nieuwe naam: Vereniging Zakelijke Rijders (VZR). Het is er namelijk ook voor werknemers en ondernemers die op basis van een kilometervergoeding of mobiliteitsbudget in hun privéauto zakelijke kilometers maken.

Een screenshot van de nieuwe website van VZR

Een screenshot van de nieuwe website van VZR

De vereniging begon vijf jaar geleden en heeft inmiddels bijna 22.000 leden. De leaseauto is lang niet altijd meer het enige of meest vanzelfsprekende alternatief. Met de komst van mobiliteitsbudgetten, private lease en steeds meer mensen die met een kilometervergoeding zakelijke kilometers maken, werd het volgens voorzitter Martin Huisman hoog tijd de naam van de vereniging aan te passen. “De tijd is er rijp voor. Er is geen sprake van een nieuwe entiteit, maar wel van een nieuwe naam. De url VZR.nl was beschikbaar, tegenwoordig ook niet onbelangrijk en we hebben deze week ook onze nieuwe site gelanceerd. Al met al zijn wij als bestuur tevreden over de voortgang van de vereniging en wij kijken uit naar een mooie toekomst waarbij de berijder altijd centraal zal staat. Ongeacht de manier of vorm van vervoer.“

De vereniging heeft een aantal activiteiten voor 2015 in petto. Naast de lobby voor de nieuwe Autobrief en kritische noten over diverse soorten voorwaarden, (private lease, autoregelingen, privacyregelingen) werkt de vereniging aan een vernieuwende vorm van een mobiliteitsbudget.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: VZR