Het einde van de leaseauto. Wat nu?

dinsdag 12 april, 2022

Files en klimaatdoelstellingen zorgden er vóór de coronacrisis al voor dat organisaties de mobiliteit van werknemers onder de loep namen. Door de pandemie is er echter in rap tempo veel veranderd in de manier waarop we werken. Hét moment om nieuwe mobiliteitsvormen in te voeren en het pensioen van de leasebak aan te kondigen. Greenwheels geeft in een vers gepubliceerde whitepaper handvaten voor alternatieven!

Download de whitepaper van Greenwheels ‘Het einde van de leaseauto. Wat nu?’

Dankzij het thuiswerken en online vergaderen neemt de noodzaak van de leaseauto af. Dit heeft in 2020 al gezorgd voor een afname van het aantal zakelijk gereden kilometers met 25% ten opzichte van 2019. Dat schept kansen op het gebied van mobiliteit. Want als werken op kantoor flexibeler kan, dan kan vervoer ook anders.

In de whitepaper van (zakelijke) deelautoaanbieder Greenwheels alle aandacht voor flexibele mobiliteit. Een wens van menig werknemer tegenwoordig: vooral onder de jongere groep werknemers (tussen 26 en 35 jaar oud) blijkt echter dat ze de leaseauto helemaal niet zo belangrijk vinden. Slechts 10% van de medewerkers in Nederland neemt een leaseauto mee in de keuze om ergens te (blijven) werken.

Maar wat zijn de alternatieven voor de leaseauto van de zaak? Je kunt als bedrijf meer inzetten op de (elektrische) fiets, het OV of kiezen voor een pool met deelauto(‘s). Of een combinatie waarbij de werknemer een mobiliteitsbudget krijgt en zelf kan kiezen uit verschillende mogelijkheden om zakelijke kilometers af te leggen. Naar een klant op een moeilijk te bereiken locatie of bij regenachtig weer kan de deelauto worden genomen. Bij mooi weer is de (elektrische) fiets een goede optie. Andrew Berkhout, directeur Greenwheels, verwacht dat deze mobiliteitsoplossing steeds populairder zal worden: “We zien een verschuiving van leaseauto’s naar een flexibel ingericht mobiliteitsbudget, waarbij medewerkers gebruik kunnen maken van verschillende modaliteiten. Denk aan de fiets, openbaar vervoer, slimme poolauto, scooter en deelvervoer.”

Download hier de whitepaper en lees ook hoe u in 6 stappen naar succesvol zakelijk autodelen kunt gaan!

 

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Greenwheels