Tango lanceert Mobility Card (ism XXImo)

dinsdag 10 mei, 2022

Tango lanceert in samenwerking met XXImo de Tango Mobility Card in Nederland. Hiermee krijgen zakelijke klanten van Tango met één oplossing toegang tot alle mobiliteitsvormen, zoals het openbaar vervoer, taxi, carwash, parkeren en tanken in binnen- en buitenland.

Tango bood al een tankpas en een Tango elektrische laadpas aan. Met de toevoeging van de Tango Mobility Card kunnen zakelijke klanten nu ook profiteren van een volledig geïntegreerde oplossing voor het beheren, betalen en administreren van mobiliteit. Bovendien krijgen klanten korting op brandstof en een volledig dekkend netwerk in Nederland.

Tango is onderdeel van Q8. Dit bedrijf geeft al vijf jaar succesvol de Q8 Mobility Card uit in België, ook in samenwerking met XXImo. Volgens Tango is de uitrol naar Nederland ‘een logische stap’ en het sluit aan op de ambitie van Tango om zich meer toe te spitsen op brede mobiliteitsgerichte dienstverlening.

Apple Pay

XXImo is de eerste mobiliteitskaart in Europa die werkt met Apple Pay. Dit betekent dat gebruikers de Tango Mobility Card aan hun Apple Wallet kunnen toevoegen en hun mobiliteitsuitgaven kunnen betalen met hun iPhone of Apple Watch. Een fysieke kaart en pincode zijn daardoor niet meer nodig. Later dit jaar wordt ook Google Pay geïntroduceerd, zodat ook alle Android gebruikers kunnen betalen met hun smartphone of -watch.

Maarten Crolla, Sales Manager Fleet bij Tango, ziet de mobiliteitsbehoefte van zakelijke klanten veranderen. “Zij hebben behoefte aan meer flexibiliteit en duurzaamheid en willen van dag tot dag kunnen kiezen hoe zij reizen. Met de Tango Mobility Card spelen we hier perfect op in en ontsluiten we met één oplossing alle denkbare mogelijkheden, terwijl grip en controle gewaarborgd blijven.”

Lees hier ons eerdere interview met Jur Huber van XXImo hoe het bedrijf zich momenteel middenin een ‘perfect storm’ bevindt: corporate Nederland is en masse bezig met het inrichten van een flexibel mobiliteitsbeleid.

Categorie: Brandstof- & mobiliteitskaarten
Labels: Tango, XXImo