Koning opent internationaal EV-testcentrum

maandag 16 mei, 2022

De Koning opent 8 juni in Arnhem het Elaad Testlab voor elektrische voertuigen en de bijbehorende laadinfrastructuur, meldt RVD. In het lab kunnen naast personenauto’s ook grotere en zwaardere elektrische voertuigen, zoals bussen en vrachtwagens en hun laadinfrastructuur worden getest.

ZM De Koning – 02

Het Testlab is een initiatief van de gezamenlijke Nederlandse netbeheerders. Er kunnen, naast personenauto’s, ook grotere en zwaardere elektrische voertuigen en hun laadinfrastructuur worden getest. Nederlandse en internationale producenten van voertuigen, laadpaalfabrikanten en –beheerders, bedrijven die energiediensten leveren, netbeheerders en onderwijsinstellingen kunnen gebruik maken van de testfaciliteiten. Er is apparatuur aanwezig om de stroomkwaliteit te meten en er zijn laadpalen om in korte tijd en met hoge vermogens stroom te kunnen laden. Ook kan in het testcentrum de hele communicatieketen van voertuig, laadpaal en interactie met andere elementen zoals zonnepanelen worden onderzocht. Hiernaast is de digitale veiligheid van deze communicatie een aandachtsgebied.

Na de openingshandeling krijgt Koning Willem-Alexander een rondleiding door het testlab. Staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat is ook aanwezig bij de opening en houdt een toespraak.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: ElaadNL