Fleet Support krijgt met CarTalk toegang tot voertuigdata

dinsdag 17 mei, 2022

Fleet Support gaat gebruikmaken van de diensten van CarTalk International, leverancier van voertuigdata. Het krijgt daarmee de beschikking over gegevens van reparatie- en onderhoudskosten per voertuig, de kosten voor bandenvervanging en, in de toekomst, een inschatting van restwaarden.

Maarten Slagtveld (l), Managing Director CarTalk International en Eugène Krabbenborg, Managing Director Fleet Support

De contractondertekening volgt na een succesvolle pilot van een jaar. Deze richtte zich op de international Lease Rate Monitor (iLRM) van Fleet Support; een tool die afhankelijk is van goede internationale voertuigdata. Volgens Eugène Krabbenborg, Managing Director Fleet Support, is bij de selectie van een dataleverancier specifiek gekeken naar datakwaliteit, -consistentie en (lokale) markconformiteit. “We vinden het belangrijk dat de data die we gebruiken echt uit de betreffende lokale markt komt. Hierdoor creëren we een zo zuiver en eerlijk mogelijke benchmark op de ontwikkeling van de pricing van leasetarieven. En daar zijn zowel onze internationale klanten als hun leasemaatschappijen bij gebaat.”

De samenwerking is voor Fleet Support een volgende belangrijke stap om internationale klanten optimaal te kunnen bedienen. De eerste klanten – internationale ondernemingen met een wagenpark van honderden en soms zelfs duizenden leaseauto’s – hebben zich inmiddels al aangemeld. Fleet Support heeft sinds kort ook een kantoor in München. Vorig jaar zijn de krachten gebundeld met het Belgische Gloriant; met XPOfleet en Mobilitypower een internationale expert in fleetmanagement-software en outsourcing.

CarTalk International, opgericht in 2018, is leverancier van voertuigdata voor zowel de nationale als internationale markt. CarTalk is onderdeel van een groep bedrijven waarvan ook RDW provider A2SP, in- en export dienstverlener VDC en Mivar Group (uitgever van GMS Driver en MiCheck) deel uitmaken.

Lees hier ons eerdere interview met Jaap van Daalen van Fleet Support over de huidige ‘uitdagende tijden’ op het gebied van mobiliteitsmanagement

Categorie: Fleetmanagement / inkoop
Labels: CarTalk, Fleet Support