Eerste Road Safety Dag: veel vraag naar kennis

woensdag 18 mei, 2022

De allereerste editie van de Road Safety Dag in Nederland vond gisteren plaats. Het stond in het teken van ‘nieuwe mobiliteit’ en de vraag naar kennis hierover is groot, merkte Indy Dontje, eigenaar van Rijvaardigheidscentrum Lelystad en Verkeersveiligheid Groep Nederland.

eigenaar Indy Dontje vertelt over het Rijvaardigheidscentrum Lelystad

Rijvaardigheidscentrum Lelystad en Verkeersveiligheid Groep Nederland organiseerde deze dag dat moet uitgroeien tot een jaarlijks evenement. Plannen zijn in de maak om er zelfs een Road Safety Week van te maken waarbij er ook activiteiten voor consumenten zullen zijn.

Maar gisteren kwamen er in totaal 70 branchegenoten bijeen om te praten over ‘nieuwe mobiliteit’ met als onderwerpen verkeersveiligheid, risicobeheersing, duurzaamheid, autonoom- en elektrisch rijden en brandstofbesparing. Daarnaast namen zij deel aan de seminar van Royal Haskoning DHV over wat nieuwe mobiliteit voor automobilisten gaat betekenen qua veiligheid en werden er workshops gevolgd op de slipbaan. Aldaar kon men ook het ‘Whatsapp-laantje’ ervaren, een nieuw onderdeel bij Rijvaardigheidscentrum Lelystad waar men in een veilige omgeving ervaren wat er mis kan gaan als men zich tijdens het rijden laat afleiden door de telefoon. Het onderwerp is volgens Indy Dontje weer helemaal actueel nu België heeft besloten om de rijbewijzen van weggebruikers die achter het stuur op hun telefoon zitten voor acht dagen in te nemen. “Bestuurders moeten inzien dat het telefoongebruik achter het stuur echt ontzettend gevaarlijk is.”

het Whatsapp-Laantje

Volgens Dontje laat de geslaagde dag zien dat nieuwe mobiliteit en verkeersveiligheid belangrijke onderwerpen zijn en dat de vraag naar kennis hierover groot is. “Veel bedrijven of organisaties zijn (nog) niet bezig met deze thema’s, maar als men zich eenmaal veel op de weg gaat begeven, zien ze het belang ervan in. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven met bezorgdiensten of met een grote leasevloot. Voor hen is het extra belangrijk om goed met verkeersveiligheid om te gaan.”

Vorige week maakte Verkeersveiligheid Groep Nederland bekend de 250ste TWI-trainer van Jumbo te hebben opgeleid, waarbij opgeleide bezorgers nieuwe bezorgers inwerken.

Binnenkort een uitgebreid video-interview over deze dag en het thema nieuwe mobiliteit en verkeersveiligheid.

Categorie: Verkeersveiligheid / Training
Labels: Verkeersveiligheid Groep Nederland