ANWB: huurauto’s deze zomer beperkt beschikbaar

woensdag 1 juni, 2022

De ANWB verwacht dat huurauto’s deze zomer beperkt beschikbaar zullen zijn in vrijwel alle populaire vakantielanden in Europa. Verschillende grote autoverhuurbedrijven hebben tijdens de coronaperiode hun vloot namelijk aanzienlijk ingekrompen.

Bij sommige aanbieders is het aantal huurauto’s zelfs gehalveerd ten opzichte van vóór de coronapandemie. Dit kan gevolgen hebben voor vakantiegangers die rekenen op vervangend vervoer bij autopech in het buitenland.

Om de verwachte krapte op te vangen heeft de ANWB via dochterbedrijf Logicx haar eigen vloot aan huurauto’s bestemd voor binnen- en buitenland uitgebreid naar 4300. Een deel van de voertuigen wordt verdeeld over een flink aantal hubs in populaire vakantiegebieden in heel Europa en zullen voornamelijk worden ingezet om vakantiegangers naar huis te laten reizen.

Mocht de voorraad ontoereikend zijn dan zal naar alternatieven worden gezocht, zoals trein, bus of vliegtuig. Voor vervangend vervoer ter plaatse zal met name een beroep worden gedaan op lokale verhuurders. Vanwege de beperkte beschikbaarheid zal dit vermoedelijk een uitdaging worden.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: ANWB, Logicx