Nu ook deelscooters in NS-app

donderdag 16 juni, 2022

NS biedt vanaf deze week elektrische deelscooters van Check aan in de NS-app. Via de app worden reizigers gelinkt naar de Check-app om te boeken en betalen. Vanaf de zomer is het voor zakelijke reizigers mogelijk om de ritten achteraf te betalen via de NS-Business Card.

De e-scooters zijn te huren in negen steden om te reizen van en naar de stations.: Rotterdam, Amsterdam, Breda, Den Haag, Groningen, Enschede, Leeuwarden, Amersfoort en Zwolle. Volgens Ivo Steffens, commercieel directeur bij NS, is het aanbieden van elektrische deelscooters van Check een volgende stap in het van deur tot deur reizen. “Wij willen ervoor zorgen dat de NS-app helpt bij een snelle en makkelijke reis met allerlei soorten deelvervoer. We kijken dan ook verder dan de trein, bus, metro of tram. In de NS-app geven we al informatie over OV-fiets, taxi en deelauto’s.”

In de NS-app is de beschikbaarheid van de e-scooters te zien. Vervolgens kan de e-scooters 10 minuten vooraf aan vertrek gereserveerd worden. Zo kunnen reizigers vlak voordat ze op het station aankomen alvast hun vervolg-reis plannen. Ook op locatie is het mogelijk om direct te reserveren en weg te rijden. Maar reizigers worden vervolgens naar de Check-app geleid om het boeken en betalen af te ronden. Zakelijke reiziger kunnen straks via hun NS-Business Card achteraf betalen.

Categorie: Openbaar Vervoer
Labels: Check, NS