Greenwheels doet verbrandingsmotor in de ban

woensdag 22 juni, 2022

De deelauto’s van Greenwheels worden de komende 36 maanden versneld vervangen door elektrische modellen. De VW ID. modellen worden onder andere daarvoor ingezet. In 2025 wil het bedrijf compleet CO2-neutraal draaien.

Straks in Greenwheels outfit: de VW ID.3

Het wagenpark van Greenwheels ondergaat de komende tijd een complete transformatie, stelt het deelbedrijf vandaag. De huidige rood-witte stadsauto’s (Volkswagen up!), stationwagens (Volkswagen Golf Variant) en bestelwagens (Volkswagen Caddy) gaan uit het stadsbeeld verdwijnen. Daarvoor in de plaats komen stekkerauto’s als de elektrische Volkswagen ID. modellen. “Greenwheels wil als aanjager van duurzame stadsmobiliteit blijven fungeren. Dit betekent dat we de lat voor onszelf hoog moeten leggen, bijvoorbeeld met het versneld elektrificeren van de Greenwheels-vloot”, aldus Andrew Berkhout, algemeen directeur Greenwheels.

EV’s bijplaatsen

Greenwheels telt op dit moment 2.300 deelauto’s in 135 gemeenten in Nederland. Daarvan is 10% volledig elektrisch aangedreven. De volgende 500 elektrische auto’s staan in bestelling, zegt Berkhout. En het bedrijf is groeiend: het aantal autodelers steeg in 2021 met 20%, in lijn met voorgaande jaren. Het gaat daarom de komende tijd nieuwe elektrische auto’s ‘bijplaatsen’ om te voldoen aan de groeiende vraag. “Die nieuwe auto’s zijn ook ruimer en beschikken over meer uitrusting. Een win-win voor onze rijders”, aldus Berkhout.

Eerder dit jaar zei Donny Semeleer, productmanager B2B van Greenwheels, in een interview met TrendsinAutoleasing de mobiliteitsbehoefte in Nederland ‘keihard’ te zien veranderen. Waarbij Greenwheels nu wordt gebeld door bedrijven in plaats van andersom…

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Greenwheels