Apollo komt met Vredestein allseason EV-band

donderdag 23 juni, 2022

Apollo Tyres bevestigt vandaag dat het komt met een gloednieuwe allseason-band van Vredestein, speciaal ontwikkeld voor elektrische voertuigen. Met meer aandacht voor geluid, rolweerstand en bestand tegen een hoog koppel.

EV’s zorgen doorgaans voor een grotere belasting van de banden dan brandstofauto’s. Naast een zwaarder gewicht levert een EV ook meer koppel en een grotere acceleratie in de rechte lijn. Maar ook qua geluid is er verschil, zegt Daniele Lorenzetti, Chief Technology Officer bij Apollo Tyres. “Omdat de aandrijflijn van een elektrische auto zo stil is, worden andere geluidsbronnen duidelijker waarneembaar in het interieur. Waaronder dus die van banden. Maar ook is er bij EV-rijders meer aandacht voor rolweerstand. Dan vergroot immers de range van de auto.”

Apollo Tyres evalueert momenteel de nieuwe Vredestein-band via computersimulatie en in speciale testfaciliteiten voor warm en koud weer over de hele wereld. Het werkt hierbij nauw samen met meerdere autofabrikanten. Lorenzetti benadrukt dat in principe elke band van Vredestein geschikt is voor gebruik op een EV, op voorwaarde dat de afmetingen, lastindex en snelheidsaanduiding correct zijn voor de auto. “Maar naarmate de EV-markt zich verder ontwikkelt, is het logisch dat autofabrikanten en klanten rekening houden met de potentiële voordelen van banden die speciaal voor EV’s zijn ontwikkeld.”

Categorie: Reparatie Onderhoud Banden (ROB)
Labels: Vredestein