Alcredis wordt Toyota Louwman Financial Services

donderdag 30 juni, 2022

Toyota Financial Services, de captive van Toyota Motor Corporation, wordt medeaandeelhouder in Alcredis Finance, de lease- en financieringsmaatschappij van Louwman Group. Als alles rond is gaat de organisatie verder onder de naam Toyota Louwman Financial Services.

Eric Louwman (l) President Louwman Group en Hiroyoshi Korosue President Toyota Financial Services Corporation tijdens de feestelijke tekenceremonie in het Louwman museum

De stap moet de transformatie van Louwman van een automotive naar een mobiliteitsonderneming verder vorm geven. Toyota Louwman Financial Services wil particuliere en zakelijke klanten soepel toegang geven tot de beste persoonlijke mobiliteitsoplossingen op de markt. Dat moet gebeuren via een eenvoudig klantvriendelijk proces van digitalisering en betaalbare producten en diensten. Of dat nu om een (deel)auto, motorfiets, fiets, e-bike of een scootmobiel gaat.

Ivo Ljubica, CEO Toyota Financial Services Europe, ziet uit het gedrag van de klanten, verspreid over 41 landen, de vraag naar auto’s veranderen in de richting van ‘mobility as a service’. “Toyota Louwman Financial Services wordt een echt mobiliteitsbedrijf en levert alle middelen voor de mobiliteit van de toekomst. Met de nieuwe samenwerking komen we tegemoet aan de veeleisende mobiliteitsbehoeften van de moderne, innovatieve en zich snel ontwikkelende Nederlandse samenleving.”

Categorie: Captive / Financieringen
Labels: Alcredis, Toyota Louwman Financial Services