Autohopper Zwolle in zee met Hooikammer Groep

woensdag 13 juli, 2022

De Hooikammer Groep, onlangs ingetrokken in hun nieuwe pand in Steenwijk, gaat voor Autohopper Zwolle de remarketingactiviteiten ondersteunen. Het verzorgt onder andere het transport, ontstickering en stalling.

Erik Abbink van Autohopper (l) met Jean-Paul Hooikammer

De retour gekomen voertuigen worden vervolgens aangeboden via een onafhankelijk online verkoopplatform. Hemex verzorgt de inspectie van de voertuigen. Erik Abbink, eindverantwoordelijke van Autohopper Zwolle, zegt tevreden te zijn over de dienstverlening van de ‘driehoek’ Hooikammer Groep, Hemex en Autohopper. “Doordat het voertuig bovendien wordt aangeboden aan een Europees groot netwerk en er veel biedingen zijn, word ik steeds verrast door de hoge verkoopprijs.”

De remarketing-activiteiten van De Hooikammer Groep vallen onder de afdeling Fleet Services waar het bedrijf de komende tijd volop op wil inzetten (volgende week een uitgebreid interview met Hooikammer hierover). Van een regionaal bergingsbedrijf groeide Hooikammer Groep door de jaren heen uit tot een toonaangevende speler binnen de mobiliteitsbranche met meer dan 35 man personeel. Hooikammer is vooral ook bekend van de recherchediensten onder de naam Fidron. Dat spoort onder andere voertuigen op in opdracht van financiering-, lease- en verhuurmaatschappijen, banken, verzekeraars en captives.

Deze maand is het nieuwe, enorme pand in Steenwijk geopend – daarnaast is de website ook volledig vernieuwd. In Steenwijk is ruimte voor bijna 1000 (elektrische) voertuigen. Volgens Gerhard Prent, Sales & Marketing Manager bij Hooikammer Groep, geeft zowel het nieuwe pand als de vernieuwde website gehoor aan de ambities van de Hooikammer Groep. “Een oplossingsgerichte automotive dienstverlener waar alle mobiliteitsoplossingen onder één dak terug te vinden zijn. Daaraan is de laatste tijd keihard gewerkt.”

Vorige maand kwam Hooikammer nog in het nieuws door de overname van de Amsterdamse Bergings Combinatie (ABC), het oudste bergingsbedrijf van Nederland.

Categorie: Remarketing
Labels: Hooikammer Groep