Renault Group in EV-retrofitkit voor bedrijfswagens

woensdag 20 juli, 2022

Renault Group en Phoenix Mobility, gespecialiseerd in de ombouw van bedrijfsvoertuigen naar elektrische voertuigen, gaan gezamenlijk een retrofitkit op de markt brengen om oude (brandstof)bestellers om te bouwen tot EV.

Vanaf 2023 moet een eerste retrofitkit op de markt komen voor de Renault Master. Ongeveer 1000 kits zullen dan op de markt komen, later volgen andere modellen. Ook modellen van vijf jaar en ouder kunnen worden omgebouwd, stelt Renault vandaag in haar persbericht.

François Delion, Directeur Naverkoop van Renault Group, ziet in retrofitoplossingen een groot potentieel in een nog opkomende markt. Het speelt in op de verwachtingen van zakelijke klanten die op zoek zijn naar duurzamere en zuinigere mobiliteitsoplossingen. “Dit project sluit ook perfect aan bij de strategie van Renault Group om van de Re-Factory in Flins de eerste site voor circulaire mobiliteitseconomie te maken.”

Ook Wadie Maaninou, oprichter en CEO van Phoenix Mobility, ziet een groeiende marktvraag naar retrofitkits. “Deze nieuwe fase in onze ontwikkeling, de samenwerking met Renault Group, zal ons in staat stellen om snel te voldoen aan die groeiende vraag.”

Categorie: Bestelauto's / Logistiek
Labels: Phoenix Mobility, Renault