Stellantis introduceert ‘Electric As You Go’ in Frankrijk

donderdag 21 juli, 2022

Stellantis start een soort private leaseprogramma waarin een vol-elektrische Opel Corsa-e of Peugeot e-208 te huur is voor (vanaf) 110 euro per maand en 7 cent per kilometer. Te beginnen in Frankrijk, maar andere landen moeten volgen.

‘Electric As You Go’ is ontwikkeld door de e-Mobility Business Unit van Stellantis in samenwerking met PSA Bank en Opel Bank. Het moet elektrisch rijden voor een bredere doelgroep toegankelijk maken, zo is het idee erachter. Bij voldoende animo wordt ook de Mokka-e in het programma opgenomen.

Voor de auto’s moet een aanbetaling worden gedaan, daarnaast een maandelijkse termijn en een variabele kilometerprijs berekend op de daadwerkelijk afgelegde kilometers. Alle BEV’s uit het programma zijn daarvoor connected. Volgens Stellantis haakt hun programma prima in op de trend van bezit naar gebruik. Er is geen maximum aantal kilometers aan verbonden, wel een minimum van 500 km per maand. De totale kosten bij 500 km per maand komen dan uit op 145 euro. In Frankrijk is er een financiële prikkel om de oude diesel in te ruilen voor een elektrische variant waardoor het aanbod nog gunstiger kan uitpakken.

Stellantis zegt dit programma te willen uitrollen naar andere markten maar komt niet met data.

Categorie: Private lease / Privélease
Labels: Stellantis