Dinsdag en donderdag weer terug als kantoordagen

dinsdag 26 juli, 2022

Net als vóór de pandemie reizen werkenden op dinsdag en donderdag het vaakst voor het werk, blijkt uit nieuw onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM). En over de auto zijn zij weer net zo positief als vóór de pandemie.

Klik on de studie te downloaden

Na afschaffing van de coronamaatregelen werken Nederlanders momenteel nog ruim tweemaal zoveel thuis als vóór de pandemie, gemiddeld 6,5 uur per week. Op lange termijn verwachten zij iets vaker naar kantoor te gaan, maar nog altijd tweemaal zoveel thuis te blijven werken als vóór de pandemie, gemiddeld 6 uur per week.

Daarnaast is de houding die Nederlanders hebben ten aanzien van verschillende vervoerwijzen weer nagenoeg gelijk aan die van vóór de pandemie. Tijdens corona was het OV uit de gratie en de auto populair. Beiden zijn nu weer enigszins rechtgetrokken maar de auto blijft ook na COVID de belangrijkste vervoerwijze voor woon-werkverplaatsingen (ca. 50% van de werkenden). Winnaar is de fiets; of beter gezegd de e-bike. Die blijkt onverminderd populair.

Bijzonder is dat de dinsdagen en donderdagen weer de favoriete kantoordagen worden, net als vóór corona. Bij iets minder dan 1 op de 5 thuiswerkers (18%) stimuleert de werkgever dat medewerkers niet allemaal op dezelfde dagen naar de werklocatie komen.

Klik hier voor om het hele onderzoek te downloaden

Categorie: Mobiliteit / Smart Mobility
Labels: KiM