Heliox en Recoy samen voor lagere laadkosten

woensdag 27 juli, 2022

Heliox, marktleider op het gebied van snellaadsystemen voor onder andere openbaar vervoer en e-trucks, sluit een strategische samenwerking met het Amsterdamse Recoy gespecialiseerd in slimme laadoplossingen. Het moet lagere laadkosten voor klanten opleveren.

Het zogenaamde Real-time Optimization Platform van Recoy maakt gebruik van algoritmen en realtime voorspellingen van elektriciteitsprijzen zodat klanten kunnen profiteren van de toenemende prijsvolatiliteit op de energiemarkten. Maar ook zorgt het bedrijf ervoor dat er meer variabele hernieuwbare energie, zoals wind- en zonne-energie, wordt geïntegreerd in de energiemix. Daardoor moet de TCO van EV’s aanzienlijk worden verlaagd, aldus het bedrijf. Het verminderd ook de onbalans en congestieproblemen op het elektriciteitsnet. Vorig jaar heeft Recoy de innovatie challenge gewonnen van netwerkbedrijf Alliander.

De samenwerking moet ook de transitie naar e-fleets in de industrie en bij OEM’s, gemeenten en wagenparkbeheerders versnellen, denken de partijen. Heliox heeft als missie de leidende smart energy-leverancier binnen e-mobility te worden, zegt Michael Colijn, Group CEO van Heliox. “Met Recoy hebben we een partner gevonden die helpt onze groeiambities te realiseren. De kennis van Recoy op het gebied van energieflexibiliteit en software-gedreven slimme laadoplossingen stellen ons in staat maximale waarde te realiseren voor onze klanten in de huidige wereld met veel prijsvolatiliteit.”

Heliox is naar eigen zeggen marktleider op het gebied van snellaadsystemen voor openbaar vervoer, e-trucks, marine en apparatuur voor mijnbouw en havens. In 2017 installeerde het bedrijf één van Europa’s eerste en grootste snellaadnetwerken voor de e-bussen in Eindhoven. Het bedrijf is wereldwijd actief en heeft zijn hoofdkantoor in Nederland. Recoy is een Nederlandse scale-up actief in diverse sectoren.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: Heliox, Recoy