Greenwheels breidt aanbod voor ondernemers uit

vrijdag 29 juli, 2022

Het aantal zelfstandige ondernemers (met name ZZP’ers) dat gebruik maakt van Greenwheels-deelauto’s is de laatste drie jaar fors toegenomen, meldt de deelauto-aanbieder vandaag. Vanaf volgende maand komen er daarom meer opties voor zowel kleine als grote bedrijven.

Op dit moment zijn er bijna duizend zzp’ers en freelancers die af en toe rijden in een deelauto. Meer dan 2.000 bedrijven reserveren regelmatig een van de 2.400 deelauto’s van Greenwheels. Het deelbedrijf ziet al jaren een stijging van het zakelijke gebruik: in 2021 was een stijging van 75% te zien ten opzichte van een jaar eerder. Deze stijging zet in 2022 door: voor de eerste helft van het jaar is een ruime verdubbeling te zien van het aantal zelfstandig ondernemers.

De zakelijke klant van Greenwheels kan vanaf 1 augustus nu kiezen uit vijf mogelijkheden: Zzp Go en Zzp Pro, Zakelijk Go en Zakelijk Pro en Corporate. Hiermee verdwijnen de drie opties Soms, Regelmatig en Vaak voor zakelijke gebruikers. Het nieuwe aanbod moet meer flexibiliteit in de reservering en het gebruik van de auto brengen, zoals gratis annuleren van een reservering en de mogelijkheid een rit kosteloos in te korten.

Corporate-tarief

Volgens Andrew Berkhout, directeur van Greenwheels, reserveren zzp’ers de deelauto’s vaak op een particulier account, omdat het bestaande zakelijke aanbod nog niet volledig geschikt is voor hen. “Daardoor missen zij enkele gemakken die voor een ondernemer eigenlijk onmisbaar zijn, bijvoorbeeld een btw-uitsplitsing op de factuur.”

Bovendien kan met een Zzp Pro account straks een tijdelijke collega of inhuurkracht toegevoegd worden aan het Greenwheelsaccount. Voor ondernemers en bedrijven groter dan twee medewerkers is het aanbod van Greenwheels ook uitgebreid. Meerdere gebruikers kunnen voor collega’s een auto inplannen, reserveringen worden gecategoriseerd en een reservering buiten werktijd kan worden gevolgd. Voor grote bedrijven met meer dan vijftig medewerkers biedt Greenwheels een oplossing op maat. “Daarvoor hebben we het Corporate-tarief gelanceerd. Samen bekijken we wat past bij het bedrijf en hoe de medewerkers de deelauto’s gebruiken”, aldus Berkhout.

Lees hier ons eerdere interview met Greenwheels en hoe zij de mobiliteitsbehoefte ‘keihard zien veranderen’. 

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Greenwheels